حزب الله

چه جنگ باشد چه نباشد راه من و تو از کربلا میگذرد...

چه جنگ باشد چه نباشد راه من و تو از کربلا میگذرد...

حزب الله

آری اگر میخواهی که حزب الله را بشناسی اینچنین بشناس: او اهل ولایت است، عاشق امام حسین علیه السلام است و از مرگ نمی هراسد...حزب الله مردانی که تندباد عواصف آنان را نمی لرزاند، از جنگ خسته نمی شوند، ترس به دل راه نمی دهند، بر خدا توکل می کنند و عاقبت نیز از آن متقین است...

ساز و کار مناظراتی این دوره به نفع چه کاندیداهایی است؟

 


ساز و کار مناظراتی این دوره به نفع چه کاندیداهایی است؟


از اولین تجربه نظام اسلامی در مورد تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری در قالب مناظره های مستقیم تلویزیونی 4 سال میگذرد. انتخابات ریاست جمهوری دهم بود که برای اولین بار ماراتن مناظره های تلویزیونی نامزدهای کرسی ریاست جمهوری به صورت زنده روی آنتن صدا و سیما می رفت.

جدای از مشکلاتی که در آن مناظره ها مشهود بود و مورد تذکر رهبر معظم انقلاب نیز قرار گرفت اما نمی توان بُعد چالش پذیری و جذابیت های مناظره های مستقیم دو نامزد را که همه ی مردم را پشت جعبه ی جادویی تلویزیون میخکوب می کرد، نادیده گرفت.مهمترین نقطه ی قوت مناظره های مستقیم و رو در رو مشخص شدن نقاط اشتراک و مخصوصا نقاط افتراق دو کاندیدا بوده و هست ؛ و در حقیقت این بعد قضیه مهمترین شاخصی است که مردم به آن برای انتخاب فرد اصلح نیاز دارند .

اما متاسفانه رویکرد صدا و سیما در برگزاری مناظره های این دوره که به صورت مناظره های گروهی(هشت نفره) انجام میگیرد به شدت بر کلی گویی های همه پسند تمرکز دارد . یعنی در واقع مناظره ها در این قالب چیزی جز ارائه ی دیدگاه های کلی آن هم با کمترین حد چالشی آن نیست که باعث مبهم ماندن نقاط افتراق کاندیدا ها در برنامه ها و رویکردهایشان  می شود. و در نتیجه کار برای مردم که با امید فراوان و برای یافتن کاندیدای اصلح خود پشت گیرنده هایشان می نشینند، سخت تر و نتیجه غیر واقعی تر میشود.

   برای نمونه زمانی که نامزدی در نطق مناظراتی خود دم از تثبیت حوزه های علمیه! و یا مسائلی که هیچ گونه ارتباطی با وظایف ریاست جمهوری ندارد، می زند و یا در مورد عملکرد هسته ای خود ادعاهای غیر واقعی اظهار می دارد با این ساز و کار مناظراتی، نقاط ابهام برای اقشاری از مردم که شاید خیلی از ریز وظایف دولت اطلاعی نداشته باشند، باقی می ماند.اما در قالب مناظره های رو در رو و شفاف خیلی از این نقاط ابهام باز میشود و در نتیجه باعث انتخاب واقعی تر و سنجیده تر می گردد .

علی ای حال مناظرات گروهی (8 نفره )- البته اگر بشود اسم مناظره را بر آن نهاد- چیزی جز ارائه ی نظرات کلی و وعده های بعضا سرخرمنی نیست.باید اذعان کرد که مناظره با این ساز و کار به نفع کاندیداهایی است که سعی شان بر زیبایی و همه پسند بودن کلی گویی هایشان است و نظریات و رویکردهای چالش برانگیز  و مورد انتقاد خود را پشت این الفاظ زیبا و همه پسند و البته بعضا انقلابی، مخفی می کنند.

- کسانی که در مورد سیاست خارجی و داخلی نظراتشان با رهبری زاویه دارد؛

- کسانی که در مورد عدالت و رسیدگی عادلانه به تمام ظرفیت های کشور نظراتشان التقاطی و بعضا غربی است؛

- کسانی که با پول بیت المال ریخت و پاش های آنچنانی داشته اند؛

- کسانی که عملکرد گذشته شان مورد نقد جدی است؛

- کسانی که به وعده هایی که داده بودند عمل نکردند و ...

  از جمله کسانی هستند که مناظرات با ساز و کار فعلی کمترین خطر را برای شفافیت برنامه ها و رویکرد های حقیقی شان دارد.

والعاقبة للمتقین


  • محمد روزبهانی

انتخابات

رئیس جمهوری

مناظره

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی